Acupuntura com a teràpia alternativa de la medicina ortodoxa

Avui la medicina està molt avançada. Moltes malalties difícils com la Sida, Càncer estan o estaran aviat controlades. Però encara es queden molts problemes per solucionar com els efectes secundaris dels medicaments, o els efectes abrasius de la cirurgia.

L’acupuntura és un tractament físic; punxant o escalfant certs punts corporals per millorar l’energia, així no haurem de prendre molts medicaments. Fins i tot es poden evitar algunes operacions. Serà millor si podem combinar les dues medicines en benefici dels pacients.

Ying0%
Yang0%
El funcionament de l'acupuntura

Encara que avui pràcticament tothom ja conegui l’acupuntura, també van als acupuntors perquè els solucionin els problemes de la salut, però molta gent encara no sap com funciona l’acupuntura. Molts pacients em pregunten si mullem la punta de les agulles abans d’inserir al cos o si les agulles estan fetes amb alguns materials que tinguin propietats curatives.

En realitat l’acupuntura és un tractament terapèutic físic que cura les malalties a través dels estímuls, sigui de les agulles, o l’escalfament d’artemisa o les ventoses, als punts clau de l’organisme. En el cos es circula una mena d’energia en els meridians, vies energètiques. Cada òrgan té el seu meridià que li portar energia i nutrients. Si per alguns errors o insuficiència l’energia es queda encallada, és quan comencen les malalties. Estimulant els punts clau es pot ajudar que l’energia es circuli millor i amb més cabals, així restableix l’equilibri energètic i la salut.

Un dels avantatges del tractament amb acupuntura és que no tingui efecte secundari, com no administra cap cos estrany a l’organisme. Es pot complementar amb la medicina occidental prenent una dosi molta més petita.

Dr. To-Ma Trinh Bach, Nº colegial 714

La Dieta de la Vida

El tema del somni.

No dormir bé, és un seriós problema al que no li donem la importància que mereix.
No dormir les hores bones, ni més ni menys, causa a l’excés forts maldecaps, i en el seu defecte, ens pot fotre la vida. Doncs, estarem irritables i insuportables per al nostre entorn, la mínima incoveniencia la convertirem en una guerra, estarem cansats per rendir correctament en tots els aspectes de la nostra vida, afectarà al nostre físic, menjarem més,

i a la nostra salut, prendrem més cafeïna de la recomanada, la qual cosa augmenta la tensió arterial, i així tot un seguit de conseqüències que es van desencadenant sense adonar-nos.

És important dormir les hores correctes, ni més ni menys.

La importància de portar una vida ordenada.

Portar una vida ordenada, és important, tant per a la nostra salut física com a mental. Aixecar-se a la mateixa hora, dormir a la mateixa hora. Menjar a les hores correctes.
Però avui dia, portar un ritme de vida correcte és complicat, més si ets autònom. Sempre hi ha imprevists, festes, sopars … I aquests contratemps trenquen el nostre bon horari de vida. I després reprendre el ritme és difícil.
L’acupuntura t’ajuda a reprendre aquest ritme. L’acupuntura t’ajuda a regular el somni.
I com un domino, automàticament, quan regulis el teu somni, regularàs la teva vida en tots els seus aspectes, menjars, estat d’ànim, energies, …

No posts were found.