Acupuntura

Agulla xinesa.

Els meridians.

Què és l’acupuntura?

L’acupuntura, una branca de la medicina xinesa, consisteix en la inserció d’agulles fines (normalment d’acer inoxidable) en la pell en certs punts determinats d’acord a la condició del pacient.

Durant segles s’ha practicat l’acupuntura a Xina.
Es va fer popular als Estats Units, arran d’una visita del president Richard Nixon a Xina en 1970.

L’acupuntura es basa en la Medicina Xina, en la qual la salut s’aconsegueix mantenint el cos en un “estat d’equilibri” i la malaltia es deu a un desequilibri intern del Yin i el Yang (un antic concepte filosòfic xinès usat en medicina per referir-se a diversos antítesis en l’anatomia, la fisiologia, la patologia …).
Aquest desequilibri condueix a l’obstrucció en el flux de Qi (energia vital). Originat en la filosofia xinesa, que significa alguna cosa així com “matèria-energia” al llarg dels camins coneguts com a meridians.

Es creu que hi ha 12 meridians i 8 meridians secundaris i que hi ha més de 2.000 punts d’acupuntura en el cos humà que els connecten. La inserció d’agulles en punts específics al llarg dels meridians desbloqueja el flux d’energia i restableix l’equilibri saludable del seu cos.

Nombrosos estudis han documentat els efectes de l’acupuntura.

L’acupuntura produeix efectes a través de la regulació del sistema nerviós, ajudant d’aquesta manera l’activitat de la matança del dolor bio-químics com les endorfines i les cèl·lules del sistema immune en els llocs específics en el cos.
L’acupuntura pot alterar la química del cervell pel canvi de l’alliberament de neurotransmisores i neuro-hormones i, la qual cosa afecta a parts del sistema nerviós central relacionat amb la sensació i les funcions corporals involuntaris, tals com les reaccions del sistema immune i el procés que regula la pressió sanguínia, el flux sanguini d’una persona, la temperatura corporal i més.

La generació anterior planta arbres i la posterior s’acull a la seva ombra.

前 人 栽 树,后 人 乘 凉